Godaste kakan

När en arbetskamrat jobbade sin sista dag hade hon bakat denna himmelskt goda kaka som hon bjöd på.
Väldigt svårt att bara äta en bit vill jag lova!
Riktigt riktigt god.
Den har redan bakats här hemma en gång och ja, den blev lika god som den jag fick på jobbet. Mums!




Till kakan behövs:
200 g smör 
4 st ägg 
5 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker 
2 krm salt 
1 dl kakao  
3 dl vetemjöl 
Till glasyren behövs:
200 g kokosflingor 
1 dl ljus sirap
2 dl strösocker 
1,5 dl grädde 
75 g smör

Gör så här:

Sätt på ugnen på 200°C.

Smält smöret. Klä en långpanna eller en ugnsform, ca 25x35 cm med bakplåtspapper.

Vispa ägg och socker, använd gärna elvisp.

Blanda i vaniljsocker, salt och kakao.

Blanda i vetemjöl och det smälta smöret och rör till en jämn smet.

Bred ut kakan i långpannan med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen i 200°C i 15 minuter.

Gör under tiden kokostoscaglasyren i en kastrull.

Häll kokosflingor, sirap, socker, grädde och smör i en kastrull och sätt på plattan på medelvärme och rör om när smöret smälter så det blir en jämn smet.

Låt sedan koka upp och låt det sjuda ca 5 minuter.

När kakan är klar och uttagen från ugnen, bred på glasyren och grädda ytterligare 10 minuter i ugnen tills kakan fått fin gyllenbrun färg.

När kakan svalnat, skär kakan i fyrkanter.




Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0