Boktips



Den här boken innehåller 100 konkreta tips och många inspirerande recept på hur man på bästa sätt tar hand om maten.
Nästan en tredjedel av all mat i Sverige slängs, så dessa råd är inte enbart nyttiga för plånboken utan också viktiga för miljön!
Annica Triberg, en av Sveriges mest erfarna kokboksförfattare, ger här en mängd kloka, roliga och användbara tips på hur man i sitt eget kök kan arbeta för miljön och samtidigt förbättra hushållskassan.
Här finns mängder av härliga recept som gör att man nästan aldrig mer kommer att behöva slänga några rester. Bakgrunden till denna vackra bok är allvarlig.
Fullt ätbar mat åker i soporna för att vi inte orkar, vill eller kan ta hand om resterna.
Konsumentföreningen Stockholm gjorde 2009 en undersökning i Stockholmsområdet som visade att invånarna i detta område slängde i genomsnitt 5,6 kilo mat i veckan per hushåll.
Den totala mängden onödigt matavfall från svenska hushåll är uppskattningsvis 900 000 ton per år.


Jag har själv läst boken och tycker att det finns en hel del användbara tips!
Jag tycker väl att jag är ganska bra redan på att bevara maten och inte slänga särskilt mycket men det skadar verkligen inte att få ytterligare med tips.



Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0